• Uea uaea

Tala Fou

Fa'amatalaga o vaega fa'amau uaea maualuga – feso'ota'iga

Va'aiga Feso'ota'i Malosi Maualuga

O feso'ota'iga eletise, e ta'ua fo'i o feso'ota'iga maualuga, o se ituaiga feso'ota'iga ta'avale.E masani ona latou fa'asino i feso'ota'iga o lo'o i ai se voluma galue i luga a'e o le 60V ma e nafa ma le fa'aliliuina o galu tetele.

O fesoʻotaʻiga maualuga-voltage e masani ona faʻaaogaina i le maualuga-voltage ma le maualuga o le taimi nei o taʻavale eletise.Latou te galulue ma uaea e felauaiga le malosi o le pusa maa e ala i taʻavale eletise eseese i vaega eseese o le taʻavale, e pei o pusa maa, masini afi, ma DCDC converters.vaega maualuga-voltage e pei o converters ma chargers.

I le taimi nei, e tolu faiga fa'avae autu mo feso'ota'iga maualuga, e ta'ua o le LV standard plug-in, USCAR standard plug-in, ma Iapani standard plug-in.Faatasi ai ma nei plug-ins e tolu, o le LV o loʻo i ai nei le tele o faʻasalalauga i totonu o maketi i totonu o le atunuʻu ma faʻataʻitaʻiga sili ona atoatoa.
Fa'ata'ita'iga fa'agasologa o fa'apotopotoga feso'ota'iga maualuga
Fa'avae fa'avae o feso'ota'iga eletise maualuga
O feso'ota'iga maualuga-voltage e masani lava ona aofia ai fa'avae fa'avae e fa, e ta'ua o feso'ota'iga, insulators, atigi palasitika ma mea fa'aoga.
(1) Feso'ota'iga: vaega 'autū e fa'amae'a ai feso'ota'iga eletise, e ta'ua fa'amauina tane ma fafine, ofe, ma isi;
(2) Insulator: lagolago i fesoʻotaʻiga ma faʻamautinoa le faʻaogaina i le va o fesoʻotaʻiga, o lona uiga, o le atigi palasitika totonu;
(3) Palasitika atigi: O le atigi o le fesoʻotaʻiga e faʻamautinoa le faʻaogaina o le fesoʻotaʻiga ma puipuia le fesoʻotaʻiga atoa, o lona uiga, o le atigi palasitika fafo;
(4) Mea fa'aoga: e aofia ai mea faʻapipiʻi faʻapipiʻi ma mea faʻapipiʻi, e taʻua o pine faʻatulagaina, pine taʻiala, mama faʻafesoʻotaʻi, mama faʻamaufaʻailoga, faʻapipiʻi levers, loka faʻapipiʻi, ma isi.

feso'ota'iga

Va'aiga pa'u le feso'ota'iga eletise maualuga

Fa'avasegaina o feso'ota'iga eletise maualuga

O feso'ota'iga eletise maualuga e mafai ona fa'ailogaina i le tele o auala.Pe o le fesoʻotaʻiga o loʻo i ai se galuega puipui, o le numera o pine faʻapipiʻi, ma isi mea e mafai ona faʻaaogaina uma e faʻamalamalama ai le faʻavasegaina o fesoʻotaʻiga.
1.Pe i ai pe leai se talipupuni
O feso'ota'iga maualuga-voltage e vaevaeina i feso'ota'iga unshielded ma feso'ota'iga puipui e tusa ai pe o lo'o i ai a latou galuega fa'afefe.
O fesoʻotaʻiga e le faʻafefeteina o loʻo i ai se fausaga faigofie, leai se talipupuni galuega, ma tau maualalo.Fa'aoga i nofoaga e le mana'omia ai se talipupuni, e pei o mea fa'aeletise o lo'o ufiufi i pusa u'amea e pei o li'o fa'atumu, totonu o le pusa maa, ma totonu o le pulea.

so'oga-1

Fa'ata'ita'iga o feso'ota'iga e leai se fa'amalumaluga ma leai se va'aiga feso'ota'i maualuga-voltage
O feso'ota'iga talipupuni e iai fausaga lavelave, mea e mana'omia mo le talipupuni, ma tau maualuga.E fetaui lelei mo nofoaga e manaʻomia ai le talipupuni, e pei o le pito i fafo o mea eletise e fesoʻotaʻi atu i faʻamau eletise maualuga.

so'oga-2

Feso'ota'i ma le talita ma le HVIL mamanu Fa'ata'ita'iga
2. Numera o palaka
O feso'ota'iga maualuga-voltage e vaevaeina e tusa ai ma le aofa'i o ports feso'ota'iga (PIN).I le taimi nei, o mea e masani ona faʻaaogaina o le 1P connector, 2P connector ma le 3P connector.
O le fesoʻotaʻiga 1P o loʻo i ai se fausaga faigofie ma taugofie.E fetaui ma le talipupuni ma le faʻafefeteina o mea e manaʻomia o le maualuga-voltage, ae o le faʻagasologa o le faʻapotopotoga e fai si lavelave ma e le lelei le toe faʻaaogaina.E masani ona faʻaaogaina i pusa maa ma afi.
O feso'ota'iga 2P ma le 3P e iai fa'alavelave lavelave ma tau maualuga.E fetaui ma le talipupuni ma le faʻafefe o le susu o le maualuga-voltage faiga ma e lelei le tausia.E masani ona faʻaaogaina mo DC faʻaoga ma mea e fai, e pei o luga o pusa maa maualuga-voltage, faʻamau faʻatonu, faʻamau DC faʻamau, ma isi.

so'oga-3

1P/2P/3P fa'ata'ita'iga feso'ota'iga eletise maualuga
Manaoga lautele mo fesoʻotaʻiga eletise maualuga
O fesoʻotaʻiga maualuga-voltage e tatau ona tausisia manaʻoga ua faʻamaonia e le SAE J1742 ma ia iai manaʻoga faʻapitoa nei:

so'oga-4

Manaoga faʻapitoa faʻamaonia e le SAE J1742

Fuafuaga elemene o fesoʻotaʻiga eletise maualuga

O mea e manaʻomia mo fesoʻotaʻiga maualuga-voltage i faiga-voltage e aofia ai ae le faʻatapulaʻaina i: eletise maualuga ma le maualuga o le taimi nei;le manaʻoga ina ia mafai ona ausia tulaga maualuga o le puipuiga i lalo o tulaga faigaluega eseese (e pei o le maualuga o le vevela, vibration, faʻalavelave faʻalavelave, pefu ma le susu, ma isi);E mafai ona fa'apipi'i;maua lelei le faatinoga o le talipupuni electromagnetic;e tatau ona maualalo le tau e mafai ma tumau.

E tusa ai ma uiga o loʻo i luga ma manaʻoga e tatau ona i ai i fesoʻotaʻiga maualuga-voltage, i le amataga o le mamanu o fesoʻotaʻiga maualuga-voltage, o elemene mamanu nei e manaʻomia ona mafaufauina ma faʻatinoina le mamanu ma le faʻamaoniga o suʻega.

so'oga-5

Faatusatusa lisi o elemene mamanu, faʻatinoga tutusa ma suʻega faʻamaonia o fesoʻotaʻiga maualuga-voltage

Su'esu'ega fa'aletonu ma fua fa'atatau o feso'ota'iga-maualuga
Ina ia faʻaleleia le faʻatuatuaina o le fesoʻotaʻiga mamanu, e tatau ona suʻesuʻeina muamua lona tulaga toilalo ina ia mafai ai ona faia galuega faʻatatau puipuia.

Feso'ota'i e masani ona i ai ni faiga fa'aletonu e tolu: le lelei le fa'afeso'ota'i, le lelei o le fa'alumaina, ma le fa'aogaina o le fa'aogaina.

(1) Mo faʻafesoʻotaʻi le lelei, faʻailoga e pei o le faʻafesoʻotaʻi faʻamautu, faʻafesoʻotaʻi faʻamalosi, malosi tuʻueseese pu e tasi, faʻafesoʻotaʻi ma le teteʻe o vaega e mafai ona faʻaaogaina e faʻamasino ai;

(2) Mo le le lelei o le insulation, o le insulation resistance o le insulator, o le taimi o le faʻaleagaina o le insulator, o le tele o faʻailoga o le insulator, faʻafesoʻotaʻi ma isi vaega e mafai ona iloa e faʻamasino;

(3) Mo le faʻatuatuaina o le faʻamautu ma le tuʻufaʻatasia ituaiga, o le faapalepale faʻapotopotoga, taimi tumau, faʻafesoʻotaʻi pine faʻamauina malosi, faʻafesoʻotaʻi pine faʻapipiʻi malosi, malosi taofi i lalo o le siosiomaga faʻalavelave faʻalavelave ma isi faʻailoga o le faʻamau ma le fesoʻotaʻiga e mafai ona tofotofoina e faʻamasino.

A maeʻa le suʻesuʻeina o faiga faʻaletonu autu ma faʻaletonu o le fesoʻotaʻiga, o faiga nei e mafai ona faia e faʻaleleia ai le faʻamaoni o le mamanu fesoʻotaʻiga:

(1) Filifili le so'oga talafeagai.
O le filifilia o fesoʻotaʻiga e tatau ona le gata ina mafaufau i le ituaiga ma le numera o fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻi, ae faʻafaigofie foi le tuʻufaʻatasia o meafaigaluega.Mo se fa'ata'ita'iga, o feso'ota'iga li'o e itiiti le a'afia i le tau ma mea fa'ainisinia nai lo so'otaga fa'afa'afa, e la'ititi la'ei fa'ainisinia, ma e fa'alagolago le feso'ota'i i pito uaea, o lea e tatau ai ona filifilia so'o se li'o i le tele e mafai ai.

(2) O le tele o le numera o fesoʻotaʻiga i totonu o se fesoʻotaʻiga, o le faʻaitiitia o le faʻatuatuaina o le faiga.O le mea lea, afai e avanoa le avanoa ma le mamafa, taumafai e filifili se fesoʻotaʻiga ma se numera laʻititi o fesoʻotaʻiga.

(3) Pe a filifilia se fesoʻotaʻiga, e tatau ona mafaufau i tulaga faigaluega o meafaigaluega.
E mafua ona o le aofaʻi o le avega o loʻo i ai nei ma le maualuga o le faʻaogaina o le taimi nei o le fesoʻotaʻiga e masani ona fuafuaina e faʻavae i luga o le vevela faʻatagaina pe a faʻaogaina i lalo o le maualuga o le vevela tulaga o le siosiomaga siʻosiʻomaga.Ina ia faʻaitiitia le vevela galue o le fesoʻotaʻiga, o tulaga faʻafefe o le vevela o le fesoʻotaʻiga e tatau ona mafaufau atoatoa.Mo se faʻataʻitaʻiga, faʻafesoʻotaʻi mamao mai le ogatotonu o le fesoʻotaʻiga e mafai ona faʻaogaina e faʻafesoʻotaʻi ai le eletise, lea e sili atu ona faʻaogaina i le vevela vevela.

(4) Suavai ma anti-corrosion.
Pe a galue le fesoʻotaʻiga i se siʻosiʻomaga ma kasa ma vai, ina ia puipuia ai le pala, e tatau ona gauai atu i le avanoa e faʻapipiʻi ai i luga ole itu mai le itu aʻo faʻapipiʻi.Pe a manaʻomia tulaga faʻapipiʻi i luga, e tatau ona taofia le suavai mai le tafe atu i totonu o le fesoʻotaʻiga i luga o le taʻitaʻi.E masani ona fa'aoga so'oga e le susu.

Manatu autu i le mamanu o fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻiga maualuga-voltage
Feso'ota'i feso'ota'iga tekonolosi e masani ona su'esu'eina le vaega fa'afeso'ota'i ma le malosi fa'afeso'ota'i, e aofia ai le feso'ota'iga feso'ota'iga i le va o fa'amau ma uaea, ma le feso'ota'iga feso'ota'iga i le va o fa'amau.

O le faʻatuatuaina o fesoʻotaʻiga o se mea taua i le fuafuaina o le faʻaogaina o le polokalama ma o se vaega taua foi o le faʻapotopotoga uma o le faʻaogaina o uaea maualuga..Ona o le faigata o le siosiomaga galue o nisi terminals, uaea ma connectors, o le sootaga i le va o terminals ma uaea, ma le sootaga i le va o terminals ma terminals e faigofie ona faaletonu eseese, e pei o corrosion, matua, ma tatala ona o le vibration.

Talu ai o fa'aletonu uaea eletise e mafua mai i le fa'aleagaina, le gaogao, pa'u'ese, ma le le manuia o feso'ota'iga e sili atu i le 50% o fa'aletonu i totonu o le eletise atoa, e tatau ona matua'i toto'a atoa i le fa'atuatuaina o le mamanu o feso'ota'iga i le fa'atuatuaina o le mamanu o le. faiga eletise eletise maualuga a le taavale.

1. Feso'ota'i feso'ota'iga i le va o fa'amau ma uaea
O le feso'ota'iga i le va o fa'amau ma uaea e fa'atatau i le feso'ota'iga i le va o le lua e ala i se faiga fa'apipi'i po'o se fa'auluuluga ultrasonic.I le taimi nei, o le crimping process ma le ultrasonic welding process e masani ona faʻaaogaina i le maualuga-voltage uaea harnesses, taʻitasi ma ona lava lelei ma le le lelei.

(1) Fa'agasologa o le crimping
O le mataupu faavae o le crimping process o le faʻaaogaina o le malosi mai fafo e faʻapipiʻi faaletino ai le uaea taʻavale i totonu o le vaega crimped o le laina.O le maualuga, lautele, tulaga fa'alava ma le malosi o le tosoina o le crimping fa'amau o mea autu ia o le lelei o le crimping, lea e iloa ai le lelei o le crimping.

Ae ui i lea, e tatau ona maitauina o le microstructure o soʻo se mea faʻapipiʻi lelei faʻapipiʻiina e masani ona talatala ma le tutusa.A maeʻa ona faʻapipiʻi faʻamau ma uaea, e le o le faʻafesoʻotaʻi o le faʻafesoʻotaʻi atoa, ae o le faʻafesoʻotaʻi o nisi vaega o loʻo salalau i luga o le faʻafesoʻotaʻi., e tatau ona laʻititi le mea faʻafesoʻotaʻi moni nai lo le faʻafesoʻotaʻi faʻapitoa, o le mafuaʻaga foi lea e maualuga ai le faʻafesoʻotaʻi tetee o le crimping process.

O le crimping masini e matua a'afia i le faiga o le crimping, e pei o le mamafa, crimping maualuga, ma isi. O le fa'atonuga o gaosiga e mana'omia ona fa'atinoina e ala i auala e pei o le crimping maualuga ma su'esu'ega fa'amatalaga / su'esu'ega metallographic.O le mea lea, o le crimping faifai pea o le faiga crimping e averesi ma o le meafaigaluega ofuina o O le aʻafiaga e tele ma le faʻatuatuaina e averesi.

O le crimping process o masini crimping ua matua ma o loʻo i ai le tele o faʻaoga aoga.O se faiga masani.Toeitiiti lava o kamupani tetele uma o lo'o i ai oloa fa'aoga uaea e fa'aogaina ai lenei faiga.

so'oga-6

Fa'amatalaga fa'afeso'ota'i fa'amau ma uaea e fa'aogaina ai le fa'agasologa o le crimping

(2) Fa'agasologa o le ueloina o le Ultrasonic
Ultrasonic welding e faʻaogaina ai galu vibration maualuga e faʻasalalau atu i luga o mea e lua e faʻafefe.I lalo o le mamafa, o luga o mea e lua e fefiloi le tasi i le isi e fausia ai le fusi i le va o mole mole.

Ultrasonic welding e faʻaaogaina se afi eletise e faʻaliliu ai le 50/60 Hz i le taimi nei i le 15, 20, 30 poʻo le 40 KHz eletise eletise.O le faʻaliliuina o le maualuga o le eletise eletise ua toe liua i le gaioiga faʻainisinia o le taimi tutusa e ala i le transducer, ona tuʻuina atu lea o le gaioiga faʻainisinia i le ulu uʻamea e ala i se seti o masini pu e mafai ona suia le amplitude.O le ulu uelo e tu'uina atu le malosi o le vibration na maua i le sooga o le mea faigaluega e uelo.I lenei vaega, o le malosi o le vibration e liua i le vevela malosi e ala i le feteʻenaʻi, faʻafefeteina le uamea.

I tulaga o le faʻatinoga, o le faʻagasologa o le faʻaogaina o le ultrasonic e itiiti le faʻafesoʻotaʻi faʻafesoʻotaʻi ma le maualalo o le faʻavevelaina o le vevela mo se taimi umi;e tusa ai ma le saogalemu, e faʻatuatuaina ma e le faigofie ona tatala ma paʻu i lalo o le vibration umi;e mafai ona faʻaaogaina mo le uelo i le va o mea eseese;e a'afia i le fa'ama'iina o luga po'o le ufiufi Soso'o;e mafai ona fa'amasinoina le lelei uelo e ala i le mataituina o galu talafeagai o le faagasologa crimping.

E ui lava o le tau o meafaigaluega o le faʻaogaina o le ultrasonic e fai si maualuga, ma o vaega uʻamea e faʻafefeteina e le mafai ona matua mafiafia (e masani lava ≤5mm), o le faʻaogaina o le ultrasonic o se masini faʻainisinia ma e leai se tafe i le taimi atoa o le faʻagasologa o le uelo, o lea e leai se O fa'afitauli o le fa'avevelaina o le vevela ma le fa'a'ese'esega o aga ia i le lumana'i o le fa'amauina o fa'amau uaea maualuga.

so'o-7

Fa'amau ma ta'ita'i fa'atasi ma le uelo ultrasonic ma o latou fa'afeso'ota'i va'aiga

E tusa lava po o le a le faiga o le crimping poʻo le ultrasonic welding process, a maeʻa ona fesoʻotaʻi le laina i le uaea, o lona toso ese malosi e tatau ona ausia tulaga manaʻomia.A maeʻa ona faʻafesoʻotaʻi le uaea i le fesoʻotaʻiga, e le tatau ona laʻititi le malosi o le toso ese nai lo le malosi toso ese.


Taimi meli: Tes-06-2023